Het ideale snijvlak voor Prins Staal: De koppeling met Dyflexis

gepubliceerd: 12 maart 2021

“Ik heb geen omkijken meer naar de verwerking van salarissen omdat de koppeling tussen Van Winssen Personeel en Salaris en Dyflexis feilloos werkt”, aldus Caroline Koppes, HR Manager van Prins Staal.

Toen Prins Staal Trade & Processing BV in 2017 op zoek ging naar een Workforce management systeem, was het onder meer van belang dat de koppeling met Personeel en Salaris Online (van Nmbrs) soepel zou verlopen. Via ons als partner kwam Dyflexis in beeld.

Het ideale snijvlak voor Prins Staal: De combinatie Dyflexis, Van Winssen Personeel en Salaris en Nmbrs.

Het bedrijf Prins Staal

Het bedrijf focust zich naast staalbewerkingen vooral op het snijden van staalplaten die terug te vinden zijn in onder andere bruggen en trappen. Zo heeft het bedrijf in het verleden aan het centraal station van Utrecht gewerkt en projecten voor Schiphol naar tevredenheid afgerond. Het in 1979 opgerichte Prins Staal beschikt over een terrein van ruim 40.000 m2 en heeft voldoende mogelijkheden om uit te breiden vanwege de ambitieuze plannen voor de toekomst.

HR Manager Caroline Koppes vertelt ons dat de 57 vakmensen in dagdiensten werken en breed inzetbaar zijn. Toen Caroline 5 jaar geleden bij Prins Staal in dienst trad, werden loonstroken nog per post opgestuurd. Caroline: “Vakantie aanvragen, dokter en ziekenhuis bezoekjes, het ging allemaal met briefjes. Dit was een foutgevoelig proces en totaal niet efficiënt.”

“De combinatie van Van Winssen, Dyflexis en Nmbrs maakt dat wij hiermee de juiste koppelingen hebben om efficiënt én foutloos te kunnen werken.”

Van Winssen Personeel & Salaris, Dyflexis en Nmbrs – een knap staaltje werk

“Van Winssen is een echte sparringpartner die meedenkt.”

Sinds 2013 ondersteunt Van Winssen Prins Staal met allerlei personeels- en salariszaken. In de zoektocht naar een personeelsplanning- en urenregistratiesysteem zocht Prins Staal naar meer efficiëntie en minder handwerk. Bij Van Winssen was Dyflexis bekend als een betrouwbare partner die al meerdere klanten verder had geholpen. Mede dankzij de goed werkende koppeling met Nmbrs. Hierdoor hoeven werknemers maar op één plek ingevoerd te worden en worden ze automatisch overgenomen in Dyflexis. Geen dubbel handwerk dus.

Bij Dyflexis hadden we het beste gevoel. Uit de demo bleek dat Dyflexis aan de meeste wensen kon voldoen.” Met veel vertrouwen stapte Prins Staal de implementatie en training in. “Het was heel fijn om tijdens de training met een systeem te werken dat al naar onze wensen was ingericht.

Direct daarna is het bedrijf met Dyflexis aan de slag gegaan. Caroline heeft sindsdien geen omkijken meer naar de salarisverwerking. “Het klinkt misschien gek, maar met Dyflexis en van Winssen merk ik niks van de koppeling met Nmbrs. Het gaat eigenlijk allemaal vanzelf.”, aldus Caroline Koppes. “Ik stuur de geaccordeerde uren door en Van Winssen doet de rest.”

van-winssen-logo
Brochure Dyflexis - Optimaliseer uw personeelsplanning en urenregistratie met Dyflexis en Van Winssen Personeel en Salaris.pdf
Nmbrs

“Het klinkt misschien gek, maar met Dyflexis en van Winssen merk ik niks van de koppeling met Nmbrs. Het gaat eigenlijk allemaal vanzelf.”, aldus Caroline Koppes. “Ik stuur de geaccordeerde uren door en Van Winssen doet de rest.”

Overzicht met Dyflexis

Naast HR houdt Caroline Koppes zich ook bezig met kwaliteitsmanagement, milieumanagement, arbo gezondheid en veiligheid. Om deze taken in goede banen te leiden is het fijn dat Dyflexis het uitvoeren van personeelszaken versimpeld. Het overzicht dat door Dyflexis is ontstaan, is door zowel werkgever als werknemer met open armen ontvangen. “Het plannen gaat veel gemakkelijker. Overuren, vakantie uren en ziekte uren worden allemaal automatisch bijgehoudenMedewerkers vinden de app fantastisch” legt Caroline Koppes uit. “Zij geven nu zelf hun (on)beschikbaarheid en verlof door via de app.” “Voorheen ging dat met papieren briefjes en dit zorgde vaak tot problemen.” vertelt Caroline.

Voor de HR afdeling is het belangrijk dat medewerkers direct hun overuren, ziekte uren en vakantie uren kunnen zien. Dit maakt alles transparant, duidelijk en scheelt enorm veel tijd. De mogelijkheid om nieuwsbrieven in de app te delen is ook heel fijn! Wanneer er een CAO update is of nu rondom Corona, plaatsen wij dat daar. Dan weten we zeker dat alle collega’s het lezen.

Op- en afschalen is geen enkel probleem

Dyflexis is niet meer uit het bedrijfsproces van Prins Staal weg te denken. De flexibele inrichting maakt het mogelijk werknemers snel in te zetten wanneer het drukker wordt. “Tijdelijke werkkrachten zijn gemakkelijk in het systeem gezet. We geven ze een persoonlijke pas en kunnen zo in- en uitklokken.” Caroline: “Aangezien onze medewerkers veelal met handschoenen werken, is het fijn dat zij gemakkelijk hun eigen pas of tag kunnen gebruiken.” Het nieuwe kloksysteem van Dyflexis maakt het mogelijk in plaats van de vinger met persoonlijke passen zoals de ov-chipkaart in te klokken. Dit is wel zo persoonlijk en niet privacygevoelig.

Tot slot

Caroline geeft aan dat ze inhoudelijk niets heeft toe te voegen. “Dyflexis ziet er super uit en werkt goed.” Na het afsluiten van een periode druk ze op versturen naar Van Winssen Personeel en Salaris en that’s it. Iedereen bij Van Winssen en Dyflexis is enorm behulpzaam, dat is heel fijn. De samenwerking met Van Winssen is heel prettig. Caroline heeft nog wel een tip: “ga zo door met het ontwikkelen van de app! Daar is iedereen heel blij mee.

Ben je ook benieuwd naar de koppeling tussen Van Winssen Personeel en Salaris en Dyflexis?

In een online demo laten we graag zien hoe de koppeling voor jou werkt.
Ben je benieuwd naar onze overige koppelingen? Hier vind je het complete overzicht.