Uw salarisadministratie zelf doen of uitbesteden?

Als ondernemer met personeel bent u verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Dat is onder meer nodig om de Belastingdienst de juiste gegevens te kunnen verstrekken. De vraag is: hoe gaat u het bijhouden? U heeft de keuze tussen uw salarisadministratie uitbesteden en het zelf doen.

 

Als u opziet tegen het papierwerk dat komt kijken bij de salarisadministratie, is het een goede keus voor u als ondernemer om de salarisverwerking uit te besteden. Wij, de 7 ervaren salarisspecialisten van Van Winssen Personeel en Salaris, verzorgen voor u de gehele salarisadministratie: van de loonstroken, de jaaropgaven en de loonbelastingaangifte, tot de loonjournaalposten voor uw financiële administratie en de pensioenaangifte.

 

U krijgt toegang tot uw eigen online omgeving in onze gebruiksvriendelijke salarissoftware Personeel en Salaris Online. Hierin kunt u zelf de basiswijzigingen doorgeven en is uw salarisadministratie altijd en overal in te zien. Een aantal handige overzichten zorgen ervoor dat u inzicht houdt in de cijfers.

 

Uitbesteding met behoud van controle en overzicht!

Voordelen van uw salarisadministratie uitbesteden

Waarom besteden ruim 600 ondernemers hun salarisadministratie uit aan Van Winssen Personeel en Salaris?

Het bespaart u veel tijd: als u ervoor kiest uw salarisadministratie bij ons uit te besteden, hoeft u alleen basiswijzigingen bij te houden. Wij doen de rest! U maakt tijd en energie vrij voor andere dingen.

Altijd kennis en expertise bij de hand: uw salarisverwerking is een specialistische zaak en dat specialisme hebben wij. Met een team van 7 zeer ervaren salarisspecialisten zijn we altijd op de hoogte van de cao's en de nieuwste wetswijzigingen. U hoeft zelf niet de steeds veranderende regels bij te houden, maar kunt dit overlaten aan ons.

Overzicht over uw administratie wanneer u dat nodig heeft: wij verzorgen uw salarisadministratie online. Hierdoor heeft u zelf altijd en overal inzage in de salarisverwerking. Uw digitale personeelsdossier, de laatste salarisstroken en diverse overzichten zijn altijd en overal beschikbaar wanneer u dat nodig heeft.

Uw gegevens in eigen beheer: omdat wij werken met onze online salarissoftware, heeft u zelf grip op de gegevens van uw werknemers. Even een kleine aanpassing doorvoeren is zo gebeurd.

Verlof- en verzuimregistratie in dezelfde software: ook het verzuim en het verlof van uw werknemers kunt u registreren in de software. Hiermee zijn andere extra systemen of overzichten overbodig en heeft u alles op één plek.

Te koppelen met meer dan 100 andere softwarepakketten: onze online salarisadministratie heeft meer dan 100 koppelmogelijkheden op het gebied van tijdregistratie en planning, financiële administratie en HR software. Hierdoor minimaliseren we uw handmatige en tijdrovende klussen en automatiseren we uw processen.

Onze referenties

Hoe werkt uit uitbesteden van uw salarisadministratie?

Samen met u verzamelen we alle informatie die nodig is om voor u de salarisadministratie te verzorgen. Wij richten voor u de software op maat in en nemen u mee in hoe het systeem werkt. Ook hebben we een kennisbank met veel korte handige artikelen over hoe  u specifieke zaken in de salarisadministratie software kunt verwerken.

 

Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en uw wensen op het gebied van salarisverwerking, digitale loonstroken, verlofregistratie, Employee Self Service en alle overige salaris- en HR zaken, kiezen we welke modules u gaat gebruiken van onze online salarissoftware.

Personeel en Salaris Portal: maandelijkse loonstroken, loonaangifte, SEPA betaalbestand en diverse rapportages

De basis: Personeel en Salaris Portal

U krijgt toegang tot uw eigen online personeels- en salarisadministratiesysteem Personeel en Salaris Portal. Hierin kunt u de loonstroken , de journaalposten en de loonaangifte inzien, het SEPA-betaalbestand downloaden en verschillende overzichten raadplegen op het gebied van bijvoorbeeld uw werkgeverslasten , de vrije ruimte van de werkkostenregeling, verjaardagen en andere zaken.

 

U ontvangt van ons een e-mail als de salarisverwerking is gedaan en u kunt inloggen om de stroken te bekijken. Ook van de loonaangifte bij de Belastingdienst ontvangt u van ons per mail een bericht., met daarin het bedrag, betalingskenmerk en de uiterste betaaldatum.

 

Via de Portal kunt u eenvoudig wijzigingen digitaal aan ons doorgeven. Voor wijzigingen die vaker voorkomen, zoals bijvoorbeeld extra uren ,specifieke toeslagen of een kilometervergoeding, maken wij voor u handige mutatieformulieren op maat.

 

We sturen u verschillende signalen en herinnereingen per e-mail, bij aflopende contracten, jubilea, proeftijden die aflopen en verjaardagen. De frequentie is door ons naar uw wensen aan te passen.

 

Deze basis, Personeel en Salaris Portal, voldoet wanneer u één of enkele werknemers in dienst heeft.

Personeel en Salaris Portal: maandelijkse loonstroken, loonaangifte, SEPA betaalbestand en diverse rapportages

Meer: Personeel en Salaris Online

Personeel en Salaris Online gaat een stap verder en geeft u naast alle functionaliteiten van Personeel en Salaris Portal extra mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld de loonstroken digitaal versturen naar uw werknemers, realtime wijzigingen doorvoeren, pro forma berekeningen maken en heeft u een digitaal personeelsdossier.

 

Met 1 klik op de knop worden de loonstroken verstuurd naar uw werknemers. Zij ontvangen hiervan bericht en kunnen hun loonstrook digitaal inzien op de website of in de (gratis) app. AVG proof, snel en gemakkelijk.

 

U heeft online en realtime toegang tot uw gegevens, die u ook realtime kunt wijzigen. Het effect van uw eigen aanpassingen, kunt u direct inzien in de interactieve loonstrook voor de komende maand bij de werknemer. Ook voor sollicitanten maakt u eenvoudig zelf pro forma berekeningen.

 

Met het digitale personeelsdossier kunt u persoonlijke gegevens van werknemers vastleggen, zoals wie te waarschuwen in geval van nood, opleidingen en beoordelingsgesprekken. Online kunt u per medewerker alle mogelijke documenten digitaal opslaan en raadplegen.

 

Vanaf ongeveer 5 werknemers is Personeel en Salaris Online voor u een echte toegevoegde waarde!

Personeel en Salaris HR Extra: de premium module om uw HR taken te digitaliseren en delegeren

Optioneel: HR Extra – de volgende stap in HR digitalisering

Naast alle mogelijkheden van Personeel en Salaris Online, kunt u HR Extra toevoegen aan uw pakket. HR Extra ondersteunt u bij de dagelijkse HR Taken, waardoor u zich kunt focussen op wat echt belangrijk is. Het biedt vele mogelijkheden om uw HR taken te organiseren, digitaliseren en delegeren.

 

Met de Word-koppeling stelt u met één druk op de knop uw eigen documenten samen met gegevens uit Personeel en Salaris.

 

Vervolgens kunt u deze digitaal laten ondertekenen door de werknemer en de manager. Deze hebben namelijk met Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS) hun eigen inlog. Hiermee kan een werknemer niet alleen zijn contract digitaal tekenen, maar ook basiswijzigingen doorvoeren, zijn verlof aanvragen of een declaratie indienen. De manager ontvangt een verlofaanvraag per mail en kan deze direct vanuit zijn mail goedkeuren.

 

Vanaf ongeveer 10 werknemers kan HR Extra u veel tijdswinst en efficiëncy opleveren.

 

Op HRExtra.nl leest u meer over de verschillende onderdelen. In een online of face-to-face gesprek vertellen we u uiteraard graag meer.

Salarisadministratie koppelen

Meer dan 100 koppelingen beschikbaar

Voorkom dubbele invoer, werk efficiënter en bespaar kostbare tijd door uw salaris- en HR software te koppelen aan uw andere software systemen. In totaal is onze software aan meer dan 30 uren- en planningssoftware te koppelen, zoals bijvoorbeeld NostradamusDyflexisEijsink en ShiftBase. Gewerkte uren, verlof en ploegentoeslagen worden met één druk op de knop verzonden naar uw salarisadministratie en meegenomen in de salarisverwerking. Werknemersgegevens voert u slechts op één plek in, en worden automatisch verwerkt in uw uren- en planningssoftware. Eenvoudig, snel en foutloos!

 

Ook met bijvoorbeeld De Amersfoortse voor uw verzuimverzekering en met bijvoorbeeld ExactTwinfield of Unit4 voor uw boekhouding zijn eenvoudig koppelingen te maken. Dankzij ruime ervaring zijn de meeste integraties door ons zeer vlot en tegen zeer lage kosten te realiseren.

Koppel uw salarisadministratie aan Twinfield, uw boekhoudsoftware
Koppel uw salarisadministratie aan accountview, uw boekhoudsoftware
koppel Afas aan uw salarisadministratie
Koppel uw salarisadministratie aan Cash, uw boekhoudsoftware
Koppel uw salarisadministratie aan e-boekhouden.nl, uw boekhoudsoftware
koppel Exact aan uw salarisadministratie

Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden om uw salarisadministratie uit te besteden?

Wij laten u graag meer zien van de mogelijkheden van Personeel en Salaris. Vraag hier uw demonstratie aan. Graag maken we binnenkort persoonlijk een afspraak om u telefonisch of face-to-face alles te laten zien.